ခရီးသြားလုပ္ငန္းနွင့္ ဧည့္ဝန္ ေဆာင္စီမံခန့္ခြဲမႈ အတတ္ပညာ

သင္တန္းမိတ္ဆက္

The Bachelor of Tourism and Hospitality Management Degree (BTHM) Program ဆိုတာကေတာ႔ အဓိက ဘာသာရပ္ ၄၃ခု ပါဝင္ေသာ ေလးႏွစ္သင္တန္းျဖစ္ပါတယ္။ သင္တန္းကာလ တစ္ႏွစ္လွ်င္ Semester ႏွစ္ခုပါဝင္မွာျဖစ္ျပီး Semester တစ္ခုလွ်င္ ဘာသာရပ္ ေျခာက္ခုပါဝင္ပါတယ္။ တတိယႏွစ္ရဲ႕ဒုတိယ Semester မွာေတာ႔ ေက်ာင္းသားမ်ားဟာ ေျခာက္လ Internship Program မွာ ပါဝင္လုပ္ေဆာင္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ သင္ၾကားတတ္ေျမာက္မႈကို စာေမးပြဲေျဖဆိုျခင္းသာမက စာတမ္းမ်ားေရးသားျခင္း၊ လက္ေတြ႔လုပ္ေဆာင္ျခင္းစေသာ နည္းလမ္းမ်ားျဖင့္ စစ္ေဆးသြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ဆုံးႏွစ္တြင္ Dissertation Project ႏွစ္ခုကို လုပ္ေဆာင္ရမွာျဖစ္ၿပီး စာသင္ၾကာေရးတြင္ ပို႔ခ်ျခင္းတစ္ခုတည္းမဟုတ္ပဲ လက္ေတြ႔ျပသျခင္း၊ အုပ္စုဖြဲ႕ေဆာင္ရြက္မႈမ်ားပါဝင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ သင္ၾကားေရးအေထာက္အကူျပဳအျဖစ္ E-Learning စနစ္ကိုလည္းတည္ေထာင္ထားၿပီး ႏိုင္ငံတကာမွ ဆရာ၊ဆရာမမ်ား၊ လုပ္ငန္းရွင္မ်ားမွလည္း ေဟာေျပာပို႔ခ်မႈမ်ား လုပ္ေဆာင္သြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

 

ရည္ရြယ္ခ်က္

  • ASEAN Common Competency Standards for Tourism Professionals (ACCSTP) ႏွင့္ အညီ စာေပပညာရပ္သာမက အသုံးခ် စြမ္းရည္မ်ားတြင္ အရည္အေသြးျမင့္မားေသာ သင္တန္းသားမ်ား ေမြးထုတ္ေပးရန္။
  • ျမန္မာႏုိင္ငံ ခရီးသြားလုပ္ငန္း၏ လုပ္ငန္းခြင္ လိုအပ္ခ်က္၊ သင္တန္းသားမ်ား လိုလားေသာ အလုပ္အကိုင္အေျခအေနတို႔ႏွင့္အညီ စိတ္ဝင္စားဖြယ္ေကာင္း​၍ လက္ေတြ႔က်ေသာ သင္ယူမႈအျဖစ္ ေထာက္ပံ႔ေပးရန္။
  • ေျပာင္းလဲေနေသာ အေျခအေနအရပ္ရပ္ေပၚမူတည္၍ စနစ္တက်ျပင္ဆင္ထားေသာ သင္ရိုးညႊန္းတမ္းမ်ားႏွင့္ အရည္အေသြးျမင့္မားေသာ သင္ေထာက္ကူပစၥည္းမ်ားကို အသုံးျပဳေသာ သင္ၾကားသင္ယူမႈစနစ္အျဖစ္ ေထာက္ပံ႔ေပးရန္။
  • မဟာဘြဲ႔အထိ ဆက္လက္သင္ၾကားႏိုင္ေသာ လမ္းေၾကာင္းတစ္ခုဖန္တီးေပးရန္။

 

ပထမနွစ္

  • Introduction to Tourism (4-credits)
  • English for Tourism (Pre-intermediate) (3-credits)
  • Business Mathematics (4-credits)
  • Business Environment and Concepts (4-credits)
  • ICT in Tourism and Hospitality (3-credits)
  • Myanmar Language I (4-credits)
  • Introduction to Hospitality (4-credits)
  • Myanmar Language II (4-credits)
  • Introduction to Statistics (4-credits)
  • Culture and Traditions in Myanmar (4-credits)
  • Economics of Tourism (4-credits)
  • English for Hospitality (Pre-intermediate) (3-credits)

 

ဒုတိယနွစ္

  • Business Accounting (4-credits)
  • Management Principles (4-credits)
  • Heritage in Myanmar (4-credits)
  • English for Tourism (Intermediate) (3-credits)
  • Geography in Tourism (4-credits)
  • Introduction to Marketing (4-credits)
  • Business and Tourism Law (4-credits)
  • Food and Beverage Service and Production (4-credits)
  • Travel and Tourism Operations (4-credits)
  • Housekeeping and Front Office Operations (4-credits)
  • Business Communications (4-credits)
  • English for Hospitality (Intermediate) (3-credits)

 

တတိယနွစ္

  • Human Resource Management (4-credits)
  • Responsible and Sustainable Tourism (4-credits)
  • Service Management in Hospitality (4-credits)
  • Research Methods (4-credits)
  • English (Academic Writing) (3-credits)
  • Tourist/Consumer Behaviour (4-credits)
  • Internship (Work-Integrated Education) (23-credits)

 

စတုတၴ နွစ္

  • Customer Relationship Management (4-credits)
  • Project Planning and Management (4-credits)
  • Financial Management (4-credits)
  • Research Project I (4-credits)
  • Strategy and Business Development (4-credits)
  • Entrepreneurship and Small Business Management (4-credits)
  • Strategic Management Accounting (4-credits)

 

စတုတၴ နွစ္တြင္ ခရီးသြားလုပ္ငန္း သို႕မဟုတ္ ဧည့္ဝန္ေဆာင္မႈလုပ္ငန္းနွစ္ခုမွ တစ္ခုခုကို စိတ္ၾကိဳက္ဘာသာရပ္အျဖစ္ ေရြးခ်ယ္နိုင္ပါသည္။

 

YEAR 4 ELECTIVE MODULES

Tourism Major

  • Destination Management and Marketing (4-credits)
  • MICE Management (4-credits)
  • Tourism Planning and New Product Development (4-credits)
  • Aviation and Airlines Operations (4-credits)

 

Hospitality Major

  • Food and Beverage Management (4-credits)
  • Resort and Spa Hotel Management (4-credits)
  • Facilities Management (4-credits)
  • Rooms Division Management (4-credits)

 

တတိယနွစ္သင္တန္းတြင္ ေက်ာင္းသားေက်ာင္းသူမ်ားအားလံုးသည္ ဧည့္ဝန္ေဆာင္မႈ သို႕မဟုတ္ခရီးသြားလုပ္ငန္းဆိုင္ရာ အဖြဲ႕အစည္းတစ္ခုခုတြင္ (၆)လၾကာလက္ေတြ႕လုပ္ငန္းခြင္ ဝင္ေရာက္လုပ္ကိုင္ ရမည္ျဖစ္သည္။ ယင္းအခ်ိန္တြင္ စာေတြ႕ကိုလက္ေတြ႕ျဖင့္ ေပါင္းစပ္ခြင့္ရမည္။ထို႕ျပင္ ၄င္းတို႕၏ သက္ဆိုင္ရာနည္းျပမ်ားမွလည္း လုပ္ငန္းခြင္တြင္ေကာင္းစြာ လုပ္ကိုင္ေဆာင္ရြက္နိုင္ရန္နွင့္ သက္ဆိုင္ရာ လုပ္ငန္းလိုအပ္ခ်က္မ်ားကို ရရွိေစရန္ ေထာက္ကူေပးမည္။ လုပ္ငန္းခြင္ဆိုင္ရာ ေခါင္းေဆာင္မ်ားမွလည္း ၄င္းတို႕၏ လုပ္ငန္းခြင္အတြင္း ေဆာင္ရြက္ခ်က္မ်ားကို ပံုမွန္စစ္ေဆးျပီး လိုအပ္ခ်က္မ်ားကို ျဖည္႕ဆည္းေပးမည္ ျဖစ္သည္။